• Само групираните по 6 опаковки комплекти за лице, след регистрация могат да се купуват и от крайни потребители. Продажбата на останалите продукти е предназначена за специалисти от козметичният сектор: Дистрибутори, Козметични салони, СПА и Медицински центрове. За процедури с нашите професионални продукти, можете да изберете най-удобната и подходяща за Вас структура от « интегрирания локатор ТУК »
  • [ Затвори ]

Какво представляват анатомичните пластири

Ползването на пластири е съвременен и ефективни козметичен метод за грижа на кожата. Те са предназначени за поддържане на приятен естетичен вид и туширане на евентуални дерматологични дефекти от лицето и тялото. Това е Медицинска козметика, която не се ограничава само с прикриването на дефектите, а работи комплексно и способства възпроизводството на клетъчно ниво на кожата.

С комплексното органично и активно въздействие, тези професионални процедури се прилагат успешно за регенериране на клетките, подмладяване, хидратиране и съхраняване на кожата, изглаждане на бръчки и намаляване на мастната тъкан с реален ефект. Дават очевидни резултати още след първото приложение и усещане за благосъстояние и комфорт.

Това е един от най-актуалните и професионални методи за естетични подобрения на лицето и тялото. Анатомичните пластири и кремовете към тях са специално създадени за Козметични салони, Медицински центрове, Салони за красота, СПА центрове и Институти за пластична хирургия, които пълноценно могат да използват приложенията на модерната Медицинска козметика.

html5 video player by EasyHtml5Video.com v3.1

Какво е медицинска козметика

Медицинската козметика "Cosmeceutical" или медико-козметичен продукт е междинен продукт между медикамент и козметика. Реагира по-слабо от фармакологичен продукт, но по-силно и целенасочено от козметично приложение.

Начина на приложение и неговите активни съставки го правят високо професионален продукт с изисквания за прилагане в специализирани козметични центрове. Много важно е правилното използване на Медицинска козметика, както за ефективността на продуктите, така и за безопасността на клиентите.

 • Притежава характеристиките на традиционните козметични продукти, в съчетание с утвърдени методи на приложение от медицинската практика.
 • Не притежава същите свойства на фармакологичните продукти, но е по-силна и по-активна от нормалните козметични продукти, поради по-голямата концентрация на активните съставки, количеството продукт, използван за всяка процедура, както и от типа на носителя.
 • Медицинската козметика се различава от козметиката по освобождаването на активни съставки в точно определено място на кожата с много висока концентрация и без излишно разсейване и за разлика от конвенционалната козметиката, притежава точно дефинирани и документирани биологични ефекти.
 • Носителите, използвани в Медицинската козметика са различни по състав в зависимост от естетическите цели, а самите пластири оказват целенасочено въздействие върху кожата, като имат различни форми в зависимост от мястото на приложение.

Защо да правиме професионалните процедури с пластири

Изчисляването на ефекта чрез клинични тестове, направени при съпоставянето на данни от козметични процедури за ефективност с токсикологична оценка, научно потвърждават, че количеството на активните вещества, проникващи в кожата чрез пластири, е 5 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА в сравнение с конвенционалните козметични процедури с крем и гел (прилагани чрез масаж).

 • Тези пластири предлагат удивителни трансдермални резултати, които благодарение на оклузивното действие създават дълбок авто-подхранващ и авто-хидратиращ ефект в тъканите на кожата.
 • Пластирите предизвикват реактивна промяна на повърхностните слоеве на кожата, като по този начин увеличават многократно навлизането на продукта в дълбочина.
 • Новият метод на приложение е лесен и бърз, прилага се вместо да се размазва, което позволява на козметика да работи успоредно върху няколко зони или с друг клиент.
 • Реализирани по съвременна технология в Италия, продуктите на CosmItaly Group Ltd. са гарантирани и отговарят на критериите за медицинската козметика на 21-и век.
 • Продуктите са без прецедент не само с качествата си, но и с предлаганата пълна гама комплекти с интензивни процедури за лице и тяло.

Действие на анатомичните трансдермални пластири

Явяват се като еквивалент на медицинските пластири, използвани в дерматологичните терапии и процедури - при изгаряния за регенериране на кожата, при инциденти или пластични операции. Така се заражда идеята техните характеристики да бъдат съобразени с анатомичната област на приложение за да се избегне масажна техника в деликатни зони.


Анатомичните трансдермални пластири са направени с подложка от полиестерна тъкан - полипропилен, електрически неутрална и химически инертна (нереактивна). Омрежени и оформени в различни анатомични форми за лице и тяло, тяхната тъкан е напоена с различни козметични основи: мехлеми с висока дифузност, хидрофилен гел, термична кал, и т.н. и е носител на специфични за процедурата характеристики. Количеството на продукта, съдържащ се в тъканта, е голямо, около 50гр. за големите за тяло, около 20гр. за средните и до 7гр. за малките процедури на лицето.

Използваните козметични основи съдържат синергични активни съставки от растителен биологичен и от биотехнологичен произход с относително нисък процент. Тъй като количеството на приложения активен продукт е значително, взимайки в предвид оклузивното действие на външния филм (който се поставя върху пластира), се подобрява абсорбцията на активната съставка. Ефектът е в пълното и цялостно проникване на активните вещества в кожата. Действието на анатомичните трансдермални пластири гарантира ефективно абсорбиране на носителя и активните вещества като въздействат ефикасно чрез:

 • Проникване чрез дифузия и капилярност през порите и космените фоликули, което се улеснява и увеличава значително благодарение на оклузивното действие.
 • Благодарение на анатомичната форма на пластирите, върху подложената за процедурата площ се гарантира еднакъв равномерен контакт в точно определена зона.

Форми и формати

Предлаганите пластири имат 17 различни анатомични форми. Диапазона им на действие обхваща цялото тяло и според мястото на приложение се разделят на 3 категории: Маски, Пластири за лице и Пластири за тяло.

Продуктите се предлагат преди всичко като комплекти в кутии от 18 опаковки и 3 размера: голямa, средна и малка в зависимост от мястото на приложение. Всяка една съдържа 3-те продукта необходими за цялостната процедура:

 • 18 стерилни опаковки за еднократна процедура
  (с различен брои пластири 1, 2 или 4 в зависимост от мястото на приложение)
 • 1 флакон с пилинг за предварителна обработка,
 • 1 флакон с крем за приложение в края на процедурата
  (флакони от 50, 125 или 200 мл. в зависимост от големината на пластирите)

За интензивни процедури или като допълнителни, продуктите може да се закупят по отделно:

Както и за специални предназначения предлагаме няколко модела професионални апарати за йонофореза.

Функции и активни съставки

Настоящите професионални процедури
имат 20 различни функции:

Антиоксидантна   Против бръчки
Антистрес   Против купероза / розацеа
Ексфолираща   Против очни сенки
За еластичност   Против стареене
За намаляване обема   Против стрии
Избелваща   Ревитализираща
Лифтинг   Редуцираща
Освежаваща   Релаксираща / Успокояваща
Почистваща   Стягаща
Против акне   Хидртираща

Пластирите съдържат една или повече от
следните 20 активни съставки:

Аминопептид   Колаген
Витамини A, B2   Лайка
Витамини C, E   Листа от водорасли
Гатулин еспресион   Ментил лактат
Гликолова киселина   Пшеничен зародиш
Еластин   Салицилова киселина
Есцин   Термална вода
Женшен   Тетрапептид
Кaфеин   Хамамелис
Какао   Хиалуронова киселина

 

Метод на приложение (10 стъпки към перфектен външен вид)

 1. Почиствате областта, която ще третирате с почистващото мляко.
 2. Тонизирате кожата с тоник за лице.
 3. С необходимото количество пилинг от опаковката масажирате кожата за няколко минути, за да отстраните кератиновите клетки от повърхността на кожата
  (пропуснете тази манипулация, в случай на процедури с Гликолова киселина).
 4. Премахнете ексфолиращия слой с вода.
 5. Отворете опаковката, съдържаща пластира и го поставете върху кожата. Апликирайте добре върху третирания участък с цел предотвратяване образуването на шупли или въздушни мехурчета
 6. Покрийте пластира с найлоново фолио или термична завивка без да правите масаж. (пропуснете тази манипулация в случаи на процедури на лицето).
 7. Махнете пластира след 40-50 минути за големите форми, 20-30 минути за малките форми.
 8. При необходимост може да използвате йонофореза за няколко минути. По този начин се ускорява дифузията на остатъчният продукт и пълноценното му абсорбиране.
 9. Избършете при нужда кожата с вода.
 10. За поддържане на ефекта от процедурата възможно по-продължително, поставете необходимото количество съответстващ крем от опаковката (със същата функция или на същият активен принцип) до пълното му абсорбиране от кожата без да масажирате.

Консумативи

За интензивни процедури или като допълнителни, продуктите може да се закупят по отделно:

 • Пластири (от една форма, с еднаква функция и еднаква съставка) в опаковки по 6 броя (с различен брои пластири 1, 2 или 4 в зависимост от мястото на приложение).
 • Пилинг за предварителна обработка (Patch-Peeling).
 • Крем за приложение в края на процедурата (Patch-Cream) във отделни флакони, чиято големина е пропорционална в зависимост от размера на пластирите или необходимостта на приложение.

  • 50мл. за малки размери
   (например за очите, устните и т.н.)
  • 125мл. за среден размер
   (например за маските, ръцете и т.н.)
  • 200мл. за големи размери
   (например за деколтето, бедрата и т.н.)

Аксесоари

За подобаване ефективността и увеличаване дълготрайността на процедурите, както и за специални предназначения предлагаме няколко модела професионални апарати за йонофореза.