• Само групираните по 6 опаковки комплекти за лице, след регистрация могат да се купуват и от крайни потребители. Продажбата на останалите продукти е предназначена за специалисти от козметичният сектор: Дистрибутори, Козметични салони, СПА и Медицински центрове. За процедури с нашите професионални продукти, можете да изберете най-удобната и подходяща за Вас структура от « интегрирания локатор ТУК »
  • [ Затвори ]

Общи условия и критерии

   
Въведение
С настоящия документ се определя и установяват общите условия за електронна търговия въз основа на които Доставчикът предлага и доставя продукти на Потребителите. Договорът за продажба, сключен чрез Интернет, е договор за продажба от разстояние. Той се сключва при всяка поръчка от електронния магазин, като част от системата за продажба на стоки онлайн, чрез приемане на условията за пазаруване от страна на купувача. Ако не се съгласите с условията за пазаруване, няма да ви бъде позволено да приключите поръчката.
Поръчка от страна на клиента означава че потребителят е запознат и приема безусловно всички описани условия, съгласно които "Козметика и Мода ООД", продава продукти и аксесоари за професионална медицинска козметика на потребителите си чрез настоящия интернет магазин "cosmeticspro.eu" "Козметика и Мода ООД" си запазва правото да променя съдържанието, снимките и цените на продуктите по всяко време без предупреждение!
Регистрация
За да видите цените и направите поръчка трябва да сте регистрирани потребители. Сайта има три нива на достъп, за Потребители, за Козметични салони и за Дистрибутори. Всяка от групите има достъп само до продуктите които може да закупи със съответната цена. Разликата между групите е в начина, по който се прилагат отстъпките, адаптирани към извършваната дейност.
 • За козметичните салони (с умерени поръчки в сферата на услугите) са предвидени целенасочени ежемесечни промоции, празнични оферти, бонуси в продукти или аксесоари така както евентуални подаръци.
 • За дистрибутори (с по-големи поръчки в сферата на търговията) са предвидени значителни отстъпки само в цената, пропорционално според поръчаното количество.
 • За да получите достъп и пазарувате с отстъпка като професионалисти от козметичният сектор (козметични салони или дистрибутори по ваш избор), след регистрация трябва да изпратите копие на валидно актуално състояние, в което изрично е упоменато като предмет на дейност козметични услуги или дистрибуция на козметика, с печат и подпис от управителя на фирмата.
Поръчки и Покупки
Всички поръчки и покупки се правят самостоятелно само онлайн през сайта "cosmeticspro.eu". При липса на нужното количество на склад продуктите могат да бъдат поръчвани.
 • Поръчките на продуктите в сайта е предназначена преди всичко за дистрибутори и професионалисти от козметичният сектор.
 • Пластирите за лице, маските и пластирите за тяло, които за приложение изискват съдействие от специализиран персонал, е предназначена за Козметици, Салони за красота, Козметични салони, Релакс, СПА и Медицински центрове.
 • Пластирите за лице, поради лесния начин на приложение могат да бъдат закупени от всеки и прилагани в домашни условия.
 • Потребители, желаещи да ползват само процедури с нашите високо ефективни продукти, могат да изберат най-удобната и подходяща за тях структура в страната от меню: СПА локатор.
Цени и Заплащане
Цените са валидни единствено и само към момента на публикуването им. Актуалните начини на плащане за съответните групи са:
 • Авансово платежно с банков превод, с 3% отстъпка предназначен за всички групи
  (независимо от големината на поръчката)
 • Наложен платеж в брой при доставка, предназначен за крайни потребители и козметични салони
  (при поръчки до 1000,00 лв.)
 • 50% Авансово платежно + 50% Наложен платеж, предназначен за козметични салони и дистрибутори
  (при поръчки над 2000,00 лв.)
В съответствие с Ваши препоръки или предложения може да допълним начините на заплащане с ePay или PayPal както и да адаптираме някои от актуалните плащания за всички групи. Представените цени на стоките в сайта са крайни без цената за доставката. Всички плащания се извършват в български лева, независимо от начина на заплащане.
Доставка
Доставки се извършват само на територията на България.
 • За всички професионалисти от козметичният сектор: козметични салони и дистрибутори, доставката е безплатна.
 • За крайни потребители цената на доставка е фиксирана на 7,90лв. за цялата страна.
Всички транспортни и други разходи при евентуално връщане на стоката са изцяло за сметка на потребителите!
Гаранция и Рекламация
Гаранцията на всички пластири е гарантирана от производителя "CosmItaly Group Ltd." за срок от 5 години от датата на производство. Гаранционният срок на аксесоарите е деклариран от производителите за всеки продукт по отделно. Независимо от търговската гаранция продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за покупко-продажба съгласно разпоредбите на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).
Рекламация за увредена пратка се прави в присъствието на куриер в момента на получаване на пратката, като се попълва констативен протокол в три еднообразни екземпляра. Потребителят има право да направи рекламация в срок до 48 часа след получаването на стоката, ако същата има скрит дефект, който не може да бъде установен при получаването и.
Права и Задължения
Съгласно чл. 50 от ЗЗП, потребителят има право да се откаже от една или повече от поръчаните стоки в 14 дневен срок от получаване на поръчката. Стоката трябва да е във вида, в който е доставена, а именно: по нея или опаковката да няма механични повреди, като опаковката не трябва да е отваряна (може да бъде отваряна само транспортната опаковка).
Правото на отказ от договор за продажба от разстояние в 14-дневен срок по чл.50 от ЗЗП не се прилага за продукти, които не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето по чл.57 т.5. от ЗЗП. Не се възстановява и заплатена сума за използван или изпробван продукт, с цел да се установи естеството, характеристиките или доброто функциониране (важи за всички козметични продукти и консумативи).
Връщането на стоката става само след получаване на одобрение от "Козметика и Мода ООД". Потребителят е длъжен да изпрати писмено заявление по имейл, описвайки причините и посочвайки своя банкова сметка, по която да бъде възстановена заплатената стойност на стоката. При отказ на поръчка или отказ приемане на поръчка с разсрочено плащане, връщането на евентуално заплатената сума става до 30 дни след успешното и получаване от страна на "Козметика и Мода ООД"  като всички транспортни и други разходи по връщането на стоката които са изцяло за сметка на потребителя.
Лични данни
Цялата лична идентификационна информация, която се събира от потребителите, с цел сключването на договор за покупко-продажба на продукти или услуги между потребителя и "Козметика и Мода ООД" е под закрилата на ЗЗЛД (Закон за защита на личните данни). С приемането на настоящите общи условия потребителя дава безусловно съгласие, предоставените от него лични данни да бъдат, съхранявани, обработвани и използвани от "Козметика и Мода ООД" и упълномощени трети лица като куриерски фирми, банки и др. необходими за изпълнение договора за продажба от разстояние. Също така могат да бъдат използвани за промоционални акции, маркетингова дейност и др. в съответствие със законовите изисквания в страната. "Козметика и Мода ООД" при нужда може да използва IP адресите и други лични данни на потребител за разкриване идентичността му само в случай, когато е изискано от държавните власти за изпълнение на закона, юридически процедури или за осигуряване безопасността на националната сигурност.